logo

Kyra – jaar 1

  • Kyra: Close-up
  • Kyra: Modebeeld
  • Kyra: Vechten tegen Anorexia
  • Kyra: vechten tegen Anorexia
  • Kyra: 100% puur
  • Kyra: Emotie

Beschrijving

Je moet heel veel lef hebben om deel te nemen aan dit 7 jarig project als je start vanuit een niet benijdenswaardige situatie.

Het project magisch VII start op een moment in het leven van Kyra dat zij worstelt met de ziekte Anorexia. De vraag ‘wie ben ik?’ is in deze fase een lastige vraag, net als het verschil in gedachten tussen ‘ik heb Anorexia’ en ‘ik ben…’.

De keuze om mee te doen aan dit project is een bewuste keuze van haar. Ze wil laten zien hoe het voor haar is om Anorexia te hebben en daar ook mee bewerkstelligen dat andere mensen in een soortgelijke situatie ervaren dat ze niet alleen zijn.

“to live a creative life we must lose the fear of being wrong”

Ze heeft soms het gevoel dat ze aan de buitenwereld iets anders dan haar werkelijke gevoel moet tonen. In en met deze foto’s laat zij zien hoe ze zich van binnen voelt; verbeeldt ze de worsteling en het lijden dat ze ervaart door de Anorexia en het vechten daartegen.

Een hele lieve meid die geplaagd wordt door een ziekte die je niemand zou willen toewensen. Die daar iedere dag veelvuldig mee geconfronteerd wordt. Die veel contacten verloren heeft door haar ziekte en het nu vrijwel alleen moet doen, gesteund door haar ouders. Die alles wil doen om uit die situatie te komen. Die ruim een jaar heeft moeten wachten tot ze professionele hulp kreeg. En nu zeker een aantal jaren nodig heeft om deze strijd te beslechten.

Ze heeft sinds kort steun bij het “Leontien huis” waar ze kan praten met lotgenoten. En durft nu (al) de confrontatie met zichzelf aan. Voor haarzelf, maar primair voor anderen die in een soortgelijke situatie zitten. Daarmee dwingt ze wat mij betreft diep, heel diep, respect af.

In Portfolio's