logo

Over Project Magisch VII

Wil jij er ook bij staan?
Meld je aan!

Voor meer informatie over deelnemen, prijzen en aanmelden ga naar de deelnemen pagina

Hoe vergaat het jou in de komende 7 jaar?

Beleef het opnieuw met PROJECT MAGISCH VII, de kans van je leven!

mp7_FB_cover

In het "Project Magisch VII” ga ik de veranderingen van een aantal mensen uit verschillende leeftijdsgroepen gedurende 7 jaar volgen. Het resultaat is een serie foto’s waar de veranderingen, die een persoon meemaakt door de tijd, zichtbaar worden. Naast de foto’s leg ik door middel van tekst vast wat er met de persoon in kwestie in die jaren is gebeurd. Het resultaat wordt een beperkte serie voor de deelnemers, delen ervan zullen in de vorm van een boekje of expositie met een breder publiek gedeeld gaan worden.

Over deze periode van 7 jaar maken de meeste mensen dus vette (gelukkige) en magere (minder gelukkige) tijden mee. De wereld verandert, de kleding, de kapsels, de make-up en ook de accessoires veranderen mee met het de mode. Lichamen groeien of krimpen, raken zwanger, worden ouder, krijgen tatoeages en misschien (en onverhoopt) krijgen ze te maken met fysieke klachten of beperkingen.

Niemand (nou, in ieder geval ik niet) kan voorspellen of en wat er met iemand gaat gebeuren door de jaren heen. Ik weet alleen dat we allemaal ouder worden. Daarom kies ik de bij de opzet voor een aantal verschillende soorten foto’s die ik door de jaren heen ga maken. Vooraf stemmen we af welk soort fotos van de VII-themas je interessant vindt zodat ik een een goede set per leeftijdscategorie kan samenstellen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over Project Magisch VII

Waarom VII ?

De magie van het getal 7

Het getal zeven heeft heel wat bijzondere betekenissen. Kijk maar!

Geluk en ongeluk

Zo zijn er 7 vette jaren, 7 magere jaren en wie een spiegel breekt heeft zelfs zeven jaar ongeluk ! In de komende 7 jaar kom je voor- en tegenspoed tegen.

Oudheid

In de oudheid heeft men de 7 wereldwonderen en men kende al 7 planeten en 7 wijzen. De Zeven Zeeën was vroeger een begrip. Als je de Zeven Zeeën had bevaren, was je pas een echte zeeman en dan had je de hele wereld wel zo’n beetje gezien.

Wekelijks geluk

Voor sommigen is zeven het geluksgetal (lucky seven). Misschien zijn er daarom wel 7 dagen per week.

Overhemd!

Maar weten jullie ook dat een overhemd zeven knoopsgaten heeft? Tel dus maar na op het overhemd. Hele grote kans dat het klopt.

Kleuren

Het spectrum heeft zeven kleuren en daarom heeft de regenboog ook 7 kleuren.

Sprookjes

Wie kent niet het sprookje van de wolf met de zeven geitjes en Sneeuwwitje met de zeven dwergen?

Muziek

De toonladder van een notenbalk heeft 7 noten.

Natuur

Bloeiende planten van een zuiver ras hebben 7 buitenste bloemblaadjes.

Romeinen

Rome werd gebouw op zeven heuvels.

Dobbelsteen

De som van de tegengestelde zijden van een dobbelsteen is altijd 7!

de oude Grieken

Het Griekse Alfabet heeft 7 klinkers en de Antieke Olympische Spelen kenden al de zevenkamp.

Spiritualiteit

Het getal 7 is zelfs verbonden met de onvoorwaardelijke liefde, de spiritualiteit en de mystiek.

Mythologie

In de mythologie spreekt men zelfs over de draak met zeven koppen …

Religie

De katholieken kennen 7 sacramenten, 7 hoofdzonden, 7 smarten en 7 deugden. Het boek van de openbaring spreekt over de 7 engelen. De kandelaar van de Joden heeft 7 armen. En niet te vergeten: de 7 maagden …

Uiterlijk

Er wordt ook gesproken van de 7 schoonheden in het gezicht!

en ik?

Ik kom uit een gezin van 7 kinderen

de VII thema's

Welke onderdelen zitten er in Project Magisch VII?

Klik op de onderdelen voor meer informatie

Van dichtbij

Close-up van je gezicht. Je ziet veranderingen in haar, make-up en . . . van het ouder worden.

Emotie

Wat voel je? Ben je blij, verdrietig, trots, relaxed? Voel je je stoer of kwetsbaar? Het zal mooi worden om daar eens later op terug te kijken.

100% puur

Je letterlijk "bloot" geven. Wat gebeurt er met je lijf? Maar dan wel op een kunstzinnige wijze gefotografeerd.

Spiegel van je ziel

Je ogen zijn de spiegel van je ziel. Zouden ze verraden wat je voelt?

Bodyscan

Je figuur, hoe ontwikkelt dat in de komende jaren? Kom je aan of val je juist af? Krijg je bijvoorbeeld tatoeages, raak je zwanger of creëer je een sportlijf?

We gaan het zien gebeuren.

Modebeeld

Wel eens foto's gezien uit de jaren 70? Geen gezicht, toch? Of heeft het zijn charme?

Eén ding staat vast: de mode zal in de komende jaren veranderen. Kies je meest up-to-date kleding en accessoires van dat jaar.

Beste aankoop

Met welke aankoop ben je het meest gelukkig? Schoenen, telefoon, sieraad, bril? Neem het mee. Het moet alleen wel te dragen zijn. Kom dus niet met een auto aanzetten ;-)

Deelnemers

Wie willen er nu al mee doen aan Magisch Project VII?

Hier een overzicht van mensen die nu al aangegeven hebben mee te willen doen aan Project Magisch VII.

kandidaat_stacey

Deelnemer

Stacey

In de afgelopen jaren heb ik veel mee gemaakt wat mij mentaal en fysiek heeft veranderd. Het lijkt mij heel mooi om de komende 7 jaar mijn veranderingen weer te geven, zodat je kan terug naar (hopelijk) een positieve en leuke tijd. Ik vind dit erg leuk om samen met Martin te gaan doen omdat ik Martin al een lange tijd ken en er altijd weer mooie plaatjes uitkomen!


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Mandy

Deelnemer

Sophie

Mooi voor mezelf, maar ook omdat ik Martin een erg fijne fotograaf vindt en hem graag help/samenwerk. Wellicht leer ik er als beginnend fotograaf nog wat van.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

kandidaat_inge

Deelnemer

Inge

Benieuwd naar veranderingen op alle vlakken. Voelt ook als spannend voor de camera (meer op mijn gemak als ik niet in het middelpunt sta) en tegelijkertijd levert uit mijn comfort zone treden vaak wel weer iets nieuws op waar ik achteraf blij mee ben.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deelnemer

Yvonne

Ik merk, voel en zie dat er afgelopen zeven jaar ontzettend veel gebeurd is. Mentaal maar ook zeker fysiek. Ik bedacht me zojuist dat het eigenlijk zonde is dat ik niet vanaf jongs af aan al een boek heb bijgehouden met foto's van de veranderingen van het lichaam, emotie en van de mode. Dus ik dacht: het is nooit te laat om ermee te beginnen!


Bewaren

Bewaren

Bewaren

nieske

Deelnemer

Nieske

 Lijkt me een uitdaging! En ben nieuwsgierig hoe de veroudering voortzet.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Anita

Deelnemer

Anita

Ik kan genieten van jouw werk en je enthousiasme.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Judith

Deelnemer

Judith

Leuk thema. Ik ben zelf ook benieuwd naar wat er veranderd in 7 jaar.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Corry

Deelnemer

Corry

Er is in de laatste jaren zoveel gebeurd en zoveel veranderd. Ik vind het heel boeiend om de komende jaren op deze manier de veranderingen te volgen


Bewaren

Bewaren

Kandidaat deelnemer Project Magisch VII:Jo

Deelnemer

Jo

Ik vind het een heel leuk idee van je. Ook ben ik van plan om de komende jaren allerlei dingen op te pakken en nieuwe wegen in te slaan. En dan is daar ook nog de magische 50 jaar grens.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Miranda

Deelnemer

Miranda

Ik ben heel erg benieuwd en vind het interessant hoe onder andere mijn lichaam, bouw, emoties, kledingstijl van mijn 21ste naar mijn 28ste veranderd.


Bewaren

Bewaren

Sharon

Deelnemer

Sharon

Ik houd heel erg van foto's waarop je een verhaal kunt zien. Een duidelijke emotie, iets heel kwetsbaars. Ik heb gezien wat jij kunt in de fotografie. Ik deed mee aan het project van de boom. Zo bijzonder!


Bewaren

Bewaren

Kandidaat Magisch VII: Elke

Deelnemer

Elke

Ik merk dat ik het lastig vind om stil te staan bij alles wat we mee maken en ervaren. Het vliegt vaak voorbij en van het een verval je in het ander. Ik vind dit een mooie kans om terug te kijken en door middel van foto's dus letterlijk 'stil' te staan bij alles wat het leven te bieden heeft.


Bewaren

Bewaren

Kandidaat deelnemer Magisch VII: Shir

Deelnemer

Shirley

Al hele goeie ervaringen met je als fotograaf. Geweldige foto's altijd!
Lijkt me super om de komende jaren vast te leggen waarin ik mijn toekomstdromen hoop te bereiken(samenwonen, trouwen, kinderen etc)


Bewaren

Bewaren

Handidaat deelnemer Magisc VII: Nadine

Deelnemer

Nadine

Het lijkt me een super leuk project en ik ben heel erg benieuw waar ik over 7 jaar sta.


Bewaren

Kandidaat deelnemer Magisch VII: Kyra

Deelnemer

Kyra

Ik ga door een best wel heftige periode er gebeurd heel veel en ook al is het niet altijd een leuke strijd, denk ik dat het mooi is om vast te leggen. En je verhaal vertellen om wellicht andere te inspireren te helpen of alleen maar om te laten zien dat ze niet de enige zijn. Vooral dat laatste punt is iets wat ik fijn vind. Daar naast denk ik dat het een mooie ervaring is om zo een deel van je leven vast te leggen en zo een groei te kunnen zien naar wie je wordt!

Klik hier voor het openhartige beeldverhaal van Kyra's eerste serie


Bewaren

Bewaren

Deelnemer

Corna

Door een trauma aan mijn gezicht heb ik al een aantal operaties achter de rug en er ook nog wat voor de boeg. Daardoor lijkt het me heel mooi om dit langdurige herstelproces de komende 7 jaar door Martin vast te laten leggen. Een herinnering aan hoe het was, is en hoe het uiteindelijk gaat worden.


Bewaren

Kandidaat deelnemer Magisch VII: Melissa

Deelnemer

Melissa

7, is mijn geluksgetal. Naast dat het cijfer mij geluk brengt, ben ik ook geboren op 7 mei. Belangrijke data hebben ook altijd een 7. Ik ben een echte levensgenieter. Een druk leven met hoogte en ook zeker dieptepunten. Emotioneel kan ik soms echt een wrak zijn maar probeer mijn geluk uit de mooie dingen in het leven te halen.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kandidaat deelnemer Magisch VII: Monica

Deelnemer

Monica

Als ik terug kijk op de laatste 10 jaar zie op zoveel verandering. De komende jaren dit volgen in beeld lijkt mij geweldig. Een mooie tijdlijn in beeld


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Daan

Deelnemer

Daan

Ik zou graag mee willen doen omdat het me leuk lijkt om gedurende meerdere jaren mijn leven vast te leggen. Het leven is kostbaar en voor mezelf en mijn kinderen wil ik hier zoveel mogelijk herinneringen van hebben.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kandidaat deelnemer Project Magisch VII: Bi

Deelnemer

Bi

Door mijn werk zie ik van heel dichtbij hoe je leven in 1 dag al kan veranderen en hoe je als persoon hierdoor kan veranderen. Wat zal 7 jaar met je doen?  Martin is een top fotograaf die dit goed kan vast leggen en waarbij ik mij vertrouwd voel


Bewaren

Bewaren

Kandidaat deelnemer Project Magisch VII: Tamara

Deelnemer

Tamara

Dit project lijkt me super omdat de jaren voorbij vliegen en ik me afvraag of ik wel genoeg stilsta bij het moment. Dit project laat je steeds even bewust worden van wat er in een jaar allemaal is gebeurd. Ik ben benieuwd wat mij allemaal te wachten staat.Ik ben een beetje zoekend naar wat ik belangrijk vind in m'n leven en probeer een goede balans te vinden tussen werk en privé.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

carola

Deelnemer

Carola

Ik vind je foto's mooi. Een stukje nieuwsgierigheid en 't is iets wat ik voor mezelf doe. Een soort van gek uitstapje en daar ben ik altijd voor. Ik kies voor individueel een beetje voor de zekerheid.. om meteen voor publicatie te kiezen vind ik wat spannend.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Anika

Deelnemer

Anika

Als we het over 7 jaar hebben, dan staat er kippenvel op mijn armen, voel ik wat tranen opwellen in mijn ogen en breekt er een glimlach door. De afgelopen zeven jaar zijn een enorm bijzondere investering in mijn leven geweest, waarin persoonlijke ontwikkeling voorop stond en ik heb gevochten voor mijn gezondheid en een beter leven, met enorm diepe dalen en gelukkig ook veel overwinningen!


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Katja

Deelnemer

Katja

Ik ben nu 44 jaar en ga de komende jaar 'de magische stap over de 50' maken. Wat gaat mij dat brengen? Blijf ik die energieke-spring-in-het-veld? Gaat het ouder worden mij de gehoopte verbetering op lichamelijk vlak inderdaad bieden? En de interessante vraag dan natuurlijk: zijn deze veranderingen dan ook zichtbaar in mijn ogen...mijn gezicht... mijn lijf?


Bewaren

Bewaren

Deelnemer

Inge

Door onze situatie is het mooi om bewust te zijn over het verloop van de jaren die voor ons liggen. Het zou me, ons, wellicht kunnen helpen bij het rouwproces wanneer je vooruit maar ook achteruit kan kijken en wat de ontwikkelingen zijn door zo'n ingrijpende gebeurtenis in ons gezin.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

noami

Deelnemer

Naomi

Ik zou het leuk vinden om mee te doen omdat ik het fijn vind met jou te werken.
7 mijn geluksgetal is, en ik het leuk zou vinden mijn verandering op deze manier vast te leggen en er bewust mee bezig te zijn!


Bewaren

Bewaren

Bewaren

martine

Deelnemer

Martine

Momenteel staat mijn hele leven op z'n kop en het enige wat eigenlijk (nog) niet veranderd en stabiel is, is mijn baan/werk. In 2017 krijg ik eindelijk de sleutel van mijn eigen huisje en verhuis ik voor mijn gevoel naar mijn nieuwe leven. Dit en alle andere dingen van de afgelopen 3 jaar zullen zeker zorgen dat ik verder zal veranderen. het lijkt me heel leuk om dat in beeld te brengen...... want momenteel lijk ik wel een toverbal


Bewaren

Bewaren

Deelnemer

Judith

Al eerder stond ik bij Martin voor de camera, precies 7 jaar geleden kom ik net tot de ontdekking. Het is een ongelofelijk cliché, maar zo waar; de tijd is voorbij gevlogen. Het project spreekt mij aan omdat het mij heel waardevol lijkt om op beeld vast te leggen welke fysieke en levensveranderingen ik mee ga maken de komende 7 jaar. Uit ervaring weet ik dat Martin mooie foto's maakt in een hele fijne sfeer. Als ik niet mee doe heb ik over 7 jaar vast spijt.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Debbie

Deelnemer

Debbie

Mijn zusjes hebben me nieuwsgierig gemaakt, dus met zn 3tjes gaan we ons laten verrassen. Ben erg benieuwd hoeveel we veranderen in de komende 7 jaar


Bewaren

Bewaren

Hennie

Deelnemer

Hennie

Heb een aantal minder prettige jaren achter de rug maar ga vol goede moed de toekomst in.
Het zou toch geweldig zijn als dit ook op beeld tot uitdrukking kan komen.


Bewaren

Deelnemer

Marjolein

Het getal 7 is voor mij iets bijzonders. Ben geboren op de 7e en heb mijn hele leven al gewoond op een huisnummer met een 7 erin. De laatste 27 jaar zelfs op huisnummer 7. Daar gaat binnenkort verandering in komen wonen op een huisnummer zonder 7. Nu ben ik 57 dus reden genoeg om mee te doen met project magisch 7.


Bewaren

Bewaren

Deelnemer

Carina

Hoe de komende 7 jaar voor mij gaan worden is uiteraard niet te voorspellen. Wel weet ik uit het verleden dat mijn leven vaak dynamisch is. Ik verwacht dus ook wel weer dat er veel zal veranderen en wat ook misschien leuk is voor jouw project. Op dit moment ben ik 29 jaar. Dingen waarvan ik hoop dat ze gaan gebeuren de komende jaren zijn o.a.: nog wat kilo’s kwijt te raken, weer aan het werk kunnen, een nieuwe relatie, een ander huis, wellicht wel zwanger worden en al het andere wat mag gaan gebeuren (de magere en vette jaren zoals je het zo mooi omschreef).


Bewaren

Bewaren

Deelnemer

Esther

Leuk thema. Ik ben zelf ook benieuwd naar wat er veranderd in 7 jaar.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

kandidaten_leeg

Kandidaat deelnemer

Jij?


Bewaren

Volg de ontwikkelingen van Project Magisch VII via Facebook